Een van de ultieme vakantie stekjes waar we allemaal van dromen is toch zeker wel Bora Bora. Dit eiland, onderdeel van de Leeward groep, Society Eilanden is onderdeel van French Polynesia. Ja, je leest het goed: Frankrijk! Dit over zee collective van Frankrijk ligt in de Grote Oceaan, maar is toch onderdeel van Frankrijk.

Het eiland, ongeveer 230 kilometer noordwest van Papeete is omringt door lagoons en barrier riffen. In het midden van het eiland liggen de overblijfselen van een uitgestorven volkaan met 2 toppen genaamd, Mount Pahia en Mount Otemanu. Het hoogste punt van het eiland ligt op Mount Otemanu met 727 meter hoogte.

bora-bora-6

Inpakken maar! Reistassen nodig?

Het eiland heeft een bevolking van ongeveer 8,880 mensen welke zich voornamelijk in het grootste stadje Vaitape bevinden. Bora Bora is een badplaats voor vakantie gangers en toeristen, maar hier zit wel een zeker prijskaartje aan..

Een goedkope kamer kost minimaal 350 euro per nacht, maar voor het echte werk kom je al gouw uit op een exclusief resort uit zoals het Four Seasons resort. Een kamer per nacht kost hier al gauw zo’n 1000 euro. Ga je in het laag seizoen, dan tik je maar een minimaal bedrag van 800 euro weg, goed te doen dus… Maar waarom is een vakantie op Bora Bora dan zo een prachtige belevenis?

Deze foto’s zullen het je vertellen.

bora-bora-1 bora-bora-2 bora-bora-3 Deluxe Overwater Villa, terrace view bora-bora-5  bora-bora-7 bora-bora-8

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.