Het is tijd voor een upgrade van je kantoor of woonkamer. De barglobe is de perfecte oplossing voor een bar, een bar met stijl. Een barglobe is een wereldbol die je kunt openen en een perfecte opslag voor bijvoorbeeld een goede fles whiskey en een set glazen.

Er zijn verschillende soorten barglobes. De meest bekende en degene waar je waarschijnlijk gelijk aan moest denken is de staande barglobe. Deze zijn vaak voorzien van wieltjes, zodat je hem makkelijk kunt verrijden. Maar als je liever een model hebt wat minder ruimte in beslag neemt, zijn er ook tafelmodel wereldbollen. Zo’n chique wereldbol in je kantoor of woonkamer maakt het plaatje compleet. Naast het feit dat het een aanwinst is voor je interieur, draagt het ook bij aan de ervaring van het drinken je drank. Als je de wereldbol van de barglobe opent en je pakt je kristallen whiskey glazen en je favoriete fles eruit, is dat toch heel anders dan een simpel setje glazen en je fles uit de kast te halen.

De belangrijkste functie van een barglobe is dus het inschenken van een goed glas voor jezelf of voor gasten. Maar zo’n vintage wereldbol geeft toch een hoop uitstraling aan je huis. Nu past een vintage wereldbol misschien niet in elk huishouden, maar wees niet getreurd, er is tegenwoordig ook een mooi aanbod designglobes. Denk hierbij aan een wereldbol op een RVS statief, met een minimaal en strak design. Kortom er is altijd wel een barglobe voor jou.

Heb je nou geen interesse in een opslag plaatst voor je dranken, dan zijn er ook wereldbollen die niet open kunnen. Deze wereldbollen zijn niet alleen educatief, maar dus ook een prachtig design-object. Je vindt ze tegenwoordig met allerlei verschillende kaarten, uit verschillende tijdperken en in verschillende talen. Daarnaast zijn er ook globes voorzien van zacht licht, wat het geheel helemaal een smaakmaker maakt. Deze verlichte wereldbollen geven een warme kleur af en zetten de stemming.

barglobe-tafelmodel

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.