De bril, een serieus mode item

De bril is tegenwoordig ook voor mannen een belangrijk fashion item. Eerst was het nog wel eens balen als je een dagje je lenzen niet in kon en je je bril op moest zetten. Maar nu krijgt de bril juist de voorkeur boven lenzen. De bril wordt juist als een mode accessoire gezien om je look wat extra’s te geven. De keuze voor een bepaald montuur is dus belangrijk.

Retro

Op dit moment doet de vintage stijl het goed. De clubmaster is bijvoorbeeld een goed retro model. Kenmerkend voor de retro look is de halve rand aan de bovenkant en vrij ronde glazen. Het montuur is vaak in bruintinten met verloop in dezelfde kleurtinten.

Strak en comfortabel

Als je ook vooral naar comfort zoekt is een licht model een goede keuze. Kijk dan eens naar de monturen die gemaakt zijn van carbon fiber. Door dit lichte materiaal vergeet je bijna dat je een bril draagt. En deze monturen zien er super strak uit.

Industrieel

De industriële trend zie je nu veel op woongebied. Ook in de brilmode is deze stijl vertegenwoordigd. Het industriële komt vooral terug in de gebruikte materialen zoals metaal. Vaak zijn de monturen minimalistisch met een dun frame.

Ga langs bij de opticien

Kwaliteit blijft belangrijk. Schaf je bril daarom aan bij een opticien. Naast de goede sterkte vaststellen kan de opticien je ook goed adviseren over welk montuur goed bij je gezicht past. Misschien ben je helemaal fan van een bepaalde stijl maar doet het bijbehorende montuur geen goed voor je gezichtsvorm. Je opticien weet precies hoe de mooie delen van je gezicht goed geaccentueerd worden met het juiste montuur.

Bij een rond gezicht past bijvoorbeeld een rechthoekig montuur. Een strakke carbon fiber bril zou je bijvoorbeeld goed staan. Heb je een hoekig gezicht, dan staat een ronde of ovale bril je waarschijnlijk goed. Met een half randloze bril worden je gelaatstrekken wat zachter. De vintage stijl sluit hier goed op aan.

Maar of je je echt goed voelt met een bepaald brilmontuur weet je pas als je gaat passen bij de opticien!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.