Werknemers krijgen steeds vaker te maken met lichamelijke klachten als gevolg van een verkeerde werkhouding. Dit geldt in het bijzonder voor de mensen die een kantoorbaan hebben en hierdoor lange dagen achter een computer werken. Zij kunnen bijvoorbeeld problemen met hun rug of nek krijgen. Gelukkig zijn er verschillende gadgets verkrijgbaar die een ergonomische werkhouding bevorderen. Met een ergonomische werkhouding wordt de kans op lichamelijke klachten aanzienlijk kleiner. Houd er hierbij rekening mee dat het zeker op latere leeftijd lastig kan zijn om je werkhouding nog te veranderen. Begin zodoende op tijd met het gebruik van deze ergonomische gadgets!

 

Een goede werkhouding achter de computer

Om de kans op lichamelijke klachten te verkleinen is het allereerst belangrijk om de juiste werkhouding aan te nemen. Zorg er daarom voor dat je je onderrug tegen de rugleuning van de stoel duwt. Zo ben je ervan verzekerd dat je rug rechtop zit tijdens het werken. Daarbij moeten je knieën in een hoek van 90 graden staan. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je de hoogte van de stoel verstellen om deze hoek te creëren. Hiermee voorkom je kramp in je benen tijdens het werken.

 

Tip: loop regelmatig een rondje als je een lange dag op een bureaustoel zit! Zo krijg je spieren de kans om even te ontspannen.

 

Schaf ergonomische gadgets aan

Een ergonomische werkhouding kun je combineren met verschillende handige gadgets. Op een website als www.ergodirect.nl vind je een groot aantal van deze gadgets. Denk bijvoorbeeld aan een ergonomische muis, die een verkrampte hand tegengaat tijdens het werken. Ook een laptopstandaard is een handige gadget om ergonomisch werken te bevorderen. Wanneer je laptop op een tafel staat zal je veelal met een gebogen nek naar je laptop kijken. Door een laptopstandaard te gebruiken ga je dit tegen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.