Inbrekers gebruiken steeds vaker en steeds meer geweld om woningen binnen te dringen tijdens een inbraak. Denk aan het geweld waarmee ramen en deuren geforceerd worden, het geweld wat men gebruikt om je ervan te weerhouden de hulp van anderen in te schakelen, enzovoorts. Reden genoeg om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken! In dit artikel geven we je een aantal handige tips, die je kunnen helpen bij het beveiligen van woningen. Goede sloten voor ramen en deuren zijn tegenwoordig niet langer voldoende. Maak ook gebruik van slimme beveiligingsgadgets!

Goede sloten voor ramen en deuren

De basis van de beveiliging van je woning wordt logischerwijs wel door goede sloten op ramen en deuren gevormd. Voor het beveiligen van deuren kun je kiezen voor het gebruik van cilindersloten, die worden aangeboden als twee- en driepuntsloten. Doorgaans raadt men aan om voor driepuntsloten te kiezen, aangezien deze een extra contactpunt met de deurpost hebben.

Voor de beveiliging van ramen kun je bijzetsloten gebruiken. Dit type slot wordt eveneens in twee soorten aangeboden, namelijk: opleg- en insteeksloten. Het is van verschillende aspecten afhankelijk, welk type slot het meest geschikt is. Denk aan de dikte van je kozijnen en de manier waarop je raam geopend wordt.

Slimme beveiligingsgadgets in huis installeren

Nieuwe sloten laten plaatsen is niet het enige wat je kunt doen om inbrekers buiten de deur te houden. Denk ook aan het gebruik van verschillende beveiligingsgadgets. Een alarmsysteem is hier het beste voorbeeld van, waarop je verschillende beveiligingscomponenten aan kan sluiten. Combineer magneetcontacten met een bewegingssensor, of hang een elektronische beveiligingscamera aan je gevel om inbrekers buiten te houden. Tegenwoordig is het bij veel van deze elektronische beveiligingscamera’s mogelijk om de beelden op afstand te bekijken. Iedere camera heeft namelijk een unieke stream, waarmee je de beelden op je mobiele telefoon, tablet of computer kunt volgen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.