Heb je mollen in de tuin, dan kom je hier snel genoeg achter. Mollen laten namelijk lelijke molshopen achter, die jouw gazon echt kunnen verpesten. Wil jij die vervelende mollen in je tuin zo snel mogelijk verjagen? Lees dan in dit artikel welke handige gadgets jou hierbij kunnen helpen.

De mollenklem

De mollenklem is de oudste oplossing voor het bestrijden van mollen in de tuin. Je zet de mollenklem neer en je hoeft alleen nog maar af te wachten tot er een mol in komt. Het hulpmiddel werkt effectief, maar is niet diervriendelijk. Wil je de mollen in jouw tuin op een diervriendelijke manier bestrijden, dan kun je beter een andere gadget voor mollenbestrijding aanschaffen.

De mollenval

Een diervriendelijke mollenbestrijding gadget die je in jouw tuin kunt gebruiken, is de mollenval. De mollenval doodt de gevangen mollen niet, maar zet ze enkel vast. Dit betekent dat je de mollen gewoon levend uit kunt zetten als je ze gevangen hebt, het liefst zo ver mogelijk van jouw tuin vandaan. Het enige nadeel van de mollenval, is dat je de val regelmatig moet controleren. Doe je dit niet, dan weet je namelijk niet of er een mol in de val zit. Dit betekent dat de mol door te lange opsluiting alsnog dood kan gaan. Het is dus van belang om de mollenval regelmatig te controleren en eventueel mollen vrij te laten.

mollenverjager

De ultrasone mollenverjager

De nieuwste gadget op het gebied van mollen bestrijden, is de ultrasone mollenverjager. Een mollenverjager gebruikt geluidsgolven om de mollen in jouw tuin weg te jagen. Je zet de mollenverjager in de grond, de mollenverjager produceert geluidsgolven en stuurt deze door het mollenstelsel heen. De mol vindt dit niet prettig en zal daarom snel verdwijnen.

Een groot voordeel van de mollenverjager, is het feit dat je het geluid van deze gadget zelf niet hoort. Je hebt dus zelf geen last van geluidsoverlast, maar de mollen wel. Zij zullen dan ook snel weg zijn. Daarnaast werkt de ultrasone mollenverjager op zonne-energie. Dit betekent dat je helemaal geen stroom hoeft te gebruiken voor deze gadget, maar de mollen in de tuin op een dier- en milieuvriendelijke manier verjaagt.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.