Een cadeautje of bestelling binnenkrijgen is natuurlijk altijd al heel erg leuk. Maar wat dacht je van een cadeau in een chique verpakking? Het wordt al lang gedacht, maar nu is het bewijs eindelijk daar. Onderzoek van de Southern Methodist University heeft namelijk aangetoond dat een leuke verpakking meer waardering van de ontvanger van een cadeau tot gevolg heeft.

Pavlov
Dit effect wordt ook wel vergeleken met de Pavlovreactie met het achterliggende idee dat mensen over het algemeen blij worden van cadeaus, net als een hond gaat kwijlen bij het zien van eten. In het Pavlovexperiment werd het extra geluid toegevoegd waardoor honden al begonnen te kwijlen bij het horen van dit signaal. Dit geldt eigenlijk ook zo bij mensen met cadeaus: bij het zien van een cadeauverpakking worden we al blij, zonder de inhoud van het pakketje te zien.

Decoratieve luxe verpakkingen
Er zijn natuurlijk ontzettend veel manieren om cadeaus te verpakken. In dit blogbericht wil ik graag één verpakkingsspecialist uitlichten waar veel cadeauverpakkingen te koop zijn, vooral voor de grote afnemer. Kroese beschikt over een ruim assortiment luxe en decoratieve geschenkverpakkingen. In eerste instantie waren zij gericht op bonbonverpakkingen, maar een aantal verpakkingen, zoals de luxe bonbondoosjes van hout, zijn ook heel goed voor andere producten te gebruiken. Met extra decoratieve elementen zoals een bedrukt lint maak je je cadeau(verpakking) helemaal af!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.