Slush, één van de leidende startup en technologie events in de wereld, start vandaag met meer dan 13,000 deelnemers van start. Slush 2014 heeft 79 verschillende landen aanwezig. Het 2 daags event word gehouden in Helsinki, zoals het al enkele jaren doet. Finland brengt 3,600 bedrijven samen over de gehele wereld, een derde van de start-ups heeft zelfs minder dan 50 werknemers. De grootste landen die aanwezig zijn op dit 2 daags event zijn, Sweden, Estonia, Rusland, China, Duitsland en Great Britain.  Mannen, dit is toch wel een business event waar je als man zijnde minstens één keer hebt moeten netwerken!

Slush is zojuist begonnen in de hoofdstad van Finland, en de Minister President van Finland heeft de main stage overgenomen, en verwelkomt de crowd op het netwerk event van het Noorden. Een totaal van 1396 start-ups heeft zich aangemeld voor het event, en hebben een totale omzet van bij elkaar 1.2 biljoen euro. Hiervan is 900 miljoen in funding opgehaald en word er in de komende 2 dagen voor 2.3 biljoen meer gepitcht. Deze bedrijven voorzien 15,000 werknemers van een baan.

In de afgelopen jaren is Slush uitgegroeid tot één van de grootste investors en media events dat word gehouden in europa. Met meer dan 750 geregistreerde investeerders en meer dan 700 media representatieven. Dit is meer dan het dubbele dan vorig jaar, waardoor het evenement ook is verplaatst naar een prachtige 4 zalen locatie. Een aantal van de politieke aanwezigen op het evenement zijn Minister President van Finland, Alexander Stubb, Minister President van Estonia, Taavi Rõivas, Vice premier van de People’s Republic China, Wang Yan, Deputy Minister President van de Russian Federation, Arkady Dvorkovich en ook de Minister of State voor Digitale Affaires, Axelle Lemaire.

Slush is een non-profit evenement, met toch een kaartverkoop van bijna 6 miljoen euro, waardoor er een sprekers veld van kwalitatieve CEO’s en Founders ontstaat. Er staat 1,300 vrijwilligers klaar om het event in goede banen te leiden, en so far so good, de Media Lounge heeft lekkere snacks, en is klaar voor de lunch, i think!

TWEE DAGEN EN 5 STAGES

Dit jaar host Slush meer dan 300 sprekers op verschillende stages. Hieronder zijn de namen van bijvoorbeeld Co-Founder van Spotify, Martin Lorentzon, Japans Internet Gigant CEO en Chairman Rakuten, Wang Jian en bijvoorbeeld de CTO van Alibaba Group, welke recentelijk nog het nieuws kwamen met hun miljard omzet in 17 minuten.

We gaan naar het volgende evenement, de presentatie: How APIs and Open Innovation will change every industry. Tot snel!

slush-2014-logo-rx145

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.