Snapchat komt met iets nieuws, je kunt binnenkort geld versturen via Snapchat. Vandaar lanceert snapchat een dienst genaamd Snapcash, waarmee je snel geld kunt versturen naar een vriend. Dit geld zal dan gelijk worden gestort op hun bankrekening. Zodra je je rekeningnummer hebt ingevoerd in snapchat, kan je beginnen met het versturen van geld naar vrienden via het normale massaging scherm. Dit doe je door simpelweg een $ teken voor het bedrag te typen.

Voor nu is de service alleen beschikbaar in de US voor gebruikers van 18 jaar en ouder. Het is hoogstwaarschijnlijk dat je de app eerst moet updaten voordat je de functie kunt gebruiken, maar tot nu toe zijn er nog geen updates beschikbaar, voor zowel iOS als Android.

Snapchat heeft Snapcash gecreëerd in samenwerking met Square, dat zal zich bezighouden met het opslaan van kaartnummers en het verwerken van betalingen. Dat is goed nieuws voor meerdere redenen, hierbij inbegrepen hoe gebruiksvriendelijk Square is. Maar vooral het feit dat Snapchat zichzelf niet echt als zijnde betrouwbaar heeft bewezen. Met Square aan boord kunnen mensen een stuk comfortabeler hun vertrouwelijke gegevens verstrekken.

Snapchat is nu de laatste in een lange reeks van bedrijven die hebben geprobeerd om het makkelijk maken voor vrienden om geld te sturen naar elkaar. Sommige van deze apps en diensten zijn goed gemaakt, maar het opzetten van een nieuwe app en later uit te leggen aan elke vriend wat je doet is uiteindelijk een stuk moeilijker dan het graven door je portemonnee voor contant geld.

Terwijl Snapchat een moeilijke tijd zal hebben met het overtuigen van mensen om hun bankgegevens in te voeren, heeft het nog steeds een enorme stap voor op andere snelle betalings apps: mensen maken er al gebruik van en ze begrijpen dat Snapchat wordt gebruikt voor dingen verzenden naar vrienden.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.