In de afgelopen jaren is het aantal woninginbraken in Nederland nauwelijks afgenomen. Dit maakt het op de juiste wijze beveiligen van je woning van groot belang! Zorg er hierbij niet alleen voor dat je de juiste sloten op ramen en deuren geïnstalleerd hebt, maar kijk ook naar andere punten. Heb je er bijvoorbeeld al eens over nagedacht om een alarmsysteem in je woning te laten installeren? Met een alarmsysteem kun je inbrekers uit je woning verjagen als zij eenmaal binnen zijn. Sloten helpen je bij het buiten de deur houden van deze ongewenste gasten. Je woning laten beveiligen tegen inbraak kun je het beste aan een slotenmaker overlaten. Wij spraken een slotenmaker die ons tips gaf voor het beveiligen van woningen.

 

Tip 1: maak een risicoanalyse van je woning

Een woning beveiligen begint bij het maken van een risicoanalyse. Met een risicoanalyse kun je de meest risicovolle plekken in huis inzichtelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan een raam in de buurt van een plat dak of een regenpijp, een deur met sterk verouderde sloten, enzovoorts. Op basis van deze risicoanalyse kun je een beveiligingsplan opstellen voor het beveiligen van je woning.

 

Tip 2: kies voor kwalitatief goede sloten

Het is erg belangrijk om kwalitatief goede sloten op je ramen en deuren te laten installeren. Veel mensen maken momenteel nog gebruik van tweepuntsloten, terwijl driepuntsloten voor meer veiligheid zorgen. Naast het aantal contactpunten met de deurpost, kan het ook verstandig zijn om naar eventuele keurmerken te kijken. Sloten die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk zijn getest en veilig bevonden door de Nationale Politie.

 

Tip 3: laat een alarmsysteem installeren

Zoals eerder beschreven werd zijn sloten vooral geschikt voor het buiten de deur houden van inbrekers. Voor het verjagen van inbrekers uit je woning kun je beter voor een alarmsysteem in huis kiezen. Je kunt een alarmsysteem zelf samenstellen met verschillende beveiligingscomponenten. Denk aan magneetcontacten, een bewegingssensor, enzovoorts.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.