Waarom zijn bedrukte spullen zo gaaf?!

Het bedrukken van producten is de laatste jaren erg populair. De online drukkerijen schoten als paddenstoelen uit de grond en daardoor is de concurrentie moordend geworden waardoor kleinere bedrijven zich moeten gaan onderscheiden. Tegenwoordig kan je op bijna ieder product wel een eigen ontworpen afbeelding of logo zetten. Dit maakt het leuk voor particulieren en bedrijven.

Bedrukken van kleding is creatief

Doordat het laten bedrukken van T-shirts zo makkelijk online te doen is, is het voor veel jonge ontwerpers stukken makkelijker geworden om zelf een kledinglijn op te zetten. Voor relatief weinig geld is het nu mogelijk om grote partijen bedrukte kleding in te kopen. Dit is ook goed te merken. Op social media wemelt het van door studenten opgezette bedrijfjes die origineel bedrukte shirts of andere kleding verkopen.

Geef een persoonlijke tint aan producten

Of je het nou gebruikt voor jezelf of voor je bedrijf, het is altijd leuk om aan producten een persoonlijk tintje te geven. Als werkgever komt het professioneel over als je een pen of notitieboekje bezit waar het logo van het bedrijf op staat. Als particulier zou je kleding kunnen bedrukken met een eigen ontworpen printje. Zo loop je er altijd origineel bij.

Lastige periode online drukkerijen

Doordat er zoveel online drukkerijen bij zijn gekomen, hebben veel drukkerijen het moeilijk. De concurrentie is hoog en de grote online drukkerijen drukken de kleinere drukkerijen weg. Zij worden hierdoor gedwongen om zich te gaan specialiseren. Zo zijn er verschillende takken waar specialistische kennis voor nodig is. Denk hierbij aan 3D-printen of geprinte elektronica. De standaard drukkerijen hebben hier (nog) niet de kennis voor waardoor er voor de kleinere partijen kansen liggen. Verder zullen de fysieke producten als verpakkingen nooit verdwijnen. Er zijn dus gelukkig nog meer dan genoeg kansen voor de kleinere drukkerijen om zich te onderscheiden.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.