Fashion

Fashion tips voor Vespa rijders

Voor veel fashionista’s op onze aardbol bestaat er maar één echt modieuze scooter: de Vespa. Want zo’n Vespa valt door haar prachtige vormgeving en fraai gelakte stalen frame altijd zeer aangenaam op. Het is dan ook niet voor niets een stijl symbool geworden.  Maar om echt in stijl op een Vespa te rijden hebben we hier toch nog een aantal belangrijke fashion tips.

Jij bent een aandachtstrekker op jouw Vespa

Veel hoofden draaien om als er een wonderschone Vespa voorbij rijdt en iedereen lacht ook vlot naar jou als bestuurder. Als een berijder van een Vespa ben je een bijzondere aandachtstrekker, waar jij ook maar naartoe gaat. Juist daarom is het soms moeilijk om te beslissen wat je precies moet dragen als je op een Vespa scooter zit. Bij het dragen van de beste scooter kleding voor op jouw magnifieke Vespa, gaat het natuurlijk om het combineren van de juiste stijl en bescherming. Je doet dit natuurlijk het allerliefst door altijd hoogwaardige stoffen met klassieke kledingstijlen te dragen.

Draag zeker een modieuze jas met wat extra bescherming

Speciaal voor het moderne scooter rijden ontworpen, zou je dus allereerst een fijn scooterjack, klassieke trenchcoat of een stijlvol jack met capuchon willen dragen. Een jas met wat extra bescherming tegen mogelijke ongelukjes en uiteraard de regen. Je hebt jouw vervoersmiddel ook zeker niet vanwege zijn stoere esthetiek gekozen. Je bent je er hyperbewust van dat jouw Vespa super schattig is en dat jij die scooter met de juiste coole of elegante fashion helmen moet berijden. 

Ben ook een fan van alles wat Italiaans is?

Sommigen individuen die een Vespa besturen zijn grote fans van alles wat Italiaans is. Dus zou jij misschien ook voor fraaie Giorgio Armani, Gucci, Miu Miu, Moschino, Versace of Prada kleding willen gaan. Mits jij je dit uiteraard kunt veroorloven. Anders kun je altijd nog voor high street fashion kiezen die hier het meest op lijkt.

Een tijdloze stijl voor de heren

De heren kunnen als fashionable kledingstukken bijvoorbeeld een sweatshirt met capuchon of t-shirt met Vespa print dragen. Dat is bijzonder functioneel en brengt hun stijl ook in evenwicht. Terwijl het gelijk een extra krachtige liefde voor hun Vespa showt. Dit natuurlijk in een tijdloze stijl die perfect bij de scooter past.

De juiste modieuze stijl voor de dames

En voor de modieuze dames is het goed om te weten dat je gemakkelijk een lange rok op een Vespa kunt dragen. Met een knielange rok kun je jouw rok immers simpel om je heen stoppen. Het is daarnaast ook belangrijk dat jij je altijd zo warm mogelijk aankleed. Zorg dat je de kleding vermijdt die in de wielen vast kan komen zitten, zoals bijvoorbeeld heel wijde broeken en lange jurken. Vergeet ook zeker je elegante leren handschoenen niet. En als je een fashionista bent die dol op haar hakken is, breng die dan in je opbergvak, modieuze rugzak of tas mee.

Vergeet niet de finishing touch op je Vespa

En weet verder dat er vele moderne Vespa accessoires zijn, die de finishing touch van je tijdloze Vespa scooter perfect personaliseert. Deze accessoires zoals een windscherm, sierbeugels en klok kunnen jouw Vespa tegelijkertijd een stuk veiliger, cooler en nuttiger maken. Creëer zo een op maat gemaakte look die uniek voor jou is en die je scooter van gewoon stylish naar buitengewoon trendy transformeert!

De kleur van jouw Vespa met je kledingstijl

Als laatste kun je ook nadenken wat de kleur van jouw Vespa aan jouw kledingstijl kan bijdragen.

  • Een groene Vespa is een kleur die bij bijna van alles past, maar vooral bij denim. Draag tijdens het warmere weer bijvoorbeeld een overhemdjurk die los maar flatterend is en niet te lang. 
  • Een zwarte en vintage uitziende Vespa showt met name een rock-‘n-roll look die veel sexappeal uitstraalt. Ook als jij heel modieus naar de vintage kleding neigt, dan biedt die zwarte Vespa voor jou met name een uitgekiende en rebelse fashion rit.
  • Als jouw Vespa daarentegen wit getint is, dan biedt dit een zeer neutraal canvas. Die jou de mogelijkheid biedt om deze met felle kleuren, pasteltinten en modieuze prints op te vullen. Een luchtige blouse en smaakvolle stretchbroek laten je zo op een zomerse dag gemakkelijk van je Vespa op en af ​​te stappen, zonder te zweten.

Rijd je Vespa altijd in stijl!

De erfenis van de Vespa scooters leeft ook nu nog steeds in volle glorie. Deze zeer goed uitziende scooter is met haar retro charme en stijl niet zomaar een scooter. Een Vespa rijden is niet zo maar een keuze. Het is immers een compleet eigen levensstijl!

You may also like...