Tips

Waarover gaat fashion en gadgets?

Fashion

Het engelse woord voor mode is fashion. Het kan betrekking hebben op kledingstijl, maar wordt ook in andere contexten gebruikt om aan te geven dat iets populair is of aantrekkelijk gevonden wordt. Vroeger werd de mode voorgeschreven door modehuizen maar nu ontstaat de mode vaak op straat, waarna de trend wordt opgepikt door stijlbureaus en modebedrijven. 

De modeshows bepalen het modebeeld voor het komend jaar. Of iets echt een trend wordt, ligt aan de mensen die de kleding kopen en de manier waarop de media erover schrijven. Belangrijke modecentra zijn onder andere Parijs, Milaan, Londen en New York, waar de belangrijkste ontwerpers hun creaties op de catwalk laten zien. De erkende haute couture shows vinden vrijwel alleen in Parijs plaats.

Gadgets

Een hebbeding, (in het Engels gadget of gizmo) is een vernieuwend en slim ontworpen artikel, vaak binnen de consumentenelektronica. De gebruikte technologie of het ontwerp is vaak zo vernuftig en vernieuwend in de ogen van de geïnteresseerde of wordt als zodanig gepresenteerd dat het voor consumenten aantrekkelijk wordt gemaakt om het aan te schaffen. Soms gaat het om iets hoogtechnologisch dat door een zogenaamde trendsetter aangekocht wordt als statussymbool. Ook de aanwezigheid van speciale functies (“snufjes”) verhoogt de aantrekkelijkheid.

You may also like...