Tips

Zo bereid jij je goed voor op een blinddate

Heb je binnenkort een blinddate? Spannend! Ben je nu al zenuwachtig? Lees dan in dit artikel hoe jij je goed voorbereid. Zo kan je relaxt jouw date beginnen.

Bedenk van tevoren een aantal vragen

Ben je bang voor ongemakkelijke stiltes? Dit kan je voorkomen door van tevoren wat vragen te bedenken. Zo heb je altijd iets te vragen als er een stilte valt. Doe dit echter niet meteen bij een stilte. Een kleine stilte mag er zijn en geeft jullie beide ruimte om na te denken. Door een aantal vragen te bedenken voorkom je dat je ongemakkelijke dingen gaat zeggen tijdens lange stiltes. Het doen van actieve uitjes verkleint ook de kans op ongemakkelijke stiltes. Ben je slecht in het bedenken van vragen? Er zijn ook speciale kaartspellen met vragen. Dit is een leuke manier om iemand nieuw te leren kennen.

Keuze qua outfit

Je herkent het vast: je kleed je tien keer om voor een date. Dit is niet alleen vervelend, maar ook tijdrovend. Voordat je het weet ben je weer bezweet en moet je nog een keer douchen. Je kunt dit daarom beter de dag van tevoren doen. Dan kan je rustig kijken welke kledingstukken leuk bij elkaar staan. Combineer bijvoorbeeld wijde kledingstukken met strakke kledingstukken of neem een kledingstuk met print als uitgangspunt. Je kunt ook lange kledingstukken met korte kledingstukken combineren. Kies vooral een outfit waarin jij je comfortabel voelt. Maak je outfit af met leuke accessoires, zoals een earcuff. Heb je weinig sieraden? Ga dan eerst wat leuke sieraden, zoals ringen kopen. Vergeet niet ook je outfit goed te strijken. Blijf je twijfelen over je outfit? Vraag dan advies aan een vriend(in).

Neem een kleinigheidje mee

Vind je het leuk om cadeautjes te krijgen? Jij bent niet de enige. Jouw blinddate zal waarschijnlijk verrassend blij zijn als je een kleinigheidje mee neemt. Zo begint je date meteen goed. Wat kan je dan geven? Geef bijvoorbeeld iets lekkers, zoals een zak snoep of chocolade. Als jullie in een andere woonplaats wonen kan je iets cadeau geven dat typisch is voor jouw woonplaats. Een flesje alcohol wordt vaak ook gewaardeerd. Zorg wel dat je zeker weet dat je blinddate alcohol drinkt. Of wat dacht je van een bosje bloemen? Hierdoor kan je date je ook meteen herkennen.

Zorg ook dat een vriend(in) weet waar je met je blinddate hebt afgesproken. Ondanks dat je het gevoel hebt dat je niets zal overkomen is het toch belangrijk om dit te doen. Je kunt eventueel je live locatie delen met een goede vriend(in).

 

 

You may also like...